بذر کلم قمری از انواع مختلف کلم به شمار می رود. دقت داشته باشید که این محصول در بازارهای مختلف با نام های مختلفی هم شناخته می شود. به عنوان مثال، به این نوع کلم، کلم سنگی یا کلم سر هم گفته می شود. این نوع کلم از ویتامین ها و یون های زیادی تشکیل شده است. به عنوان مثال، کلسیم، پتاسیم و فسفر، از جمله این یون ها هستند. به علاوه، با توجه به کمبود ویتامین دی در اکثر افراد ساکن کشورمان، این نوع کلم می تواند منبع خوبی برای تامین این ویتامین ضروری به شما رود.
در کشور خودمان، با استفاده از این نوع کلم، غذاهای مختلفی هم آماده می کنند؛ به عنوان مثال، آبگوشت قنبید، یکی از غذاهای خیلی خوشمزه و خوش طعمی است که طعم خود را مدیون کلم قمری است. محصولات این گیاه معمولا با ضخیم شدن ساقه آن قابل برداشت اند. در ایران برگ های این گیاه را زیاد استفاده نمی کنند؛ اما در سایر کشورهای دنیا، با توجه به وجود ویتامین های خیلی زیاد در داخل این برگ ها، از این قسمت گیاه نیز استفاده می کنند.
خود این نوع کلم از دو نوع متفاوت تشکیل شده است؛ کلم قمری بنفش و سفید، از جمله این دو نوع به شمار می روند. از جمله ویژگی های این گیاه این است که خیلی زود می توانید برای برداشت آن اقدام کنید. یکی از مزیت هایی که می توان برای این نوع گیاه در نظر گرفت، عدم حساسیت به خاک های مختلف است. این یعنی شما می توانید آن را در هر خاکی بکارید. این موضوع را هم بدانید که آبیاری زیاد برای این نوع گیاه توصیه نشده است؛ چرا که می تواند مشکلاتی برای آن به بار آورد.
به علاوه، باید بذر کلم قمری را در مناطقی بکارید که از نور خوبی برخوردار باشند. اگر خودتان کار آبیاری این گیاه را بر عهده دارید، باید به این نکته توجه کنید که به هیچ عنوان، قطره ای از آب روی برگ های آن نریزد. در صورتی که برگ های آن خیس شوند، دچار پوسیدگی خواهند شد. در این صورت نیز، طعم دلخواه شما را نخواهد داشت.
کاشت بذر کلم قمری به چه صورت است؟
اگر قصد کاشت این نوع بذر را دارید، توصیه می کنیم که در اوایل بهار و یا حداکثر تا اواسط تابستان برای این کار اقدام کنید. البته این موضوع با توجه به آب و هوایی که در آن قرار است کار کشت را انجام دهید، تغییر می کند. بیش تر افراد ترجیح می دهند تا آن را به صورت مستقیم کشت دهند. اما عده هم دوست دارند تا آن را داخل گلدان قرار دهند. باید توجه داشت که کاشت آن ها داخل گلدان، نیاز به اندازه نسبتا بزرگی از این گلدان ها دارد.
خاکی که برای کشت بذر های کلم قمری استفاده می کنید، باید توانایی نگهداری آب را داشته باشد. اگر دانه ها را یک روز قبل خیس کنید، خیلی بهتر می تواند پروسه کاشت را پشت سر بگذارد. برای برداشت محصولات کلم قمری می توانید بعد از حدود 1.5 تا 2 ماه اقدام کنید.