شاید تا به حال در مقالات مختلف با نام Abelmoschus esculentum مواجه شده باشید؛ این نام در حقیقت به بامیه سبز اشاره دارد که به عنوان گیاه بومی قاره سیاه شناخته می شود. جهت خرید انواع بذر بامیه با فروشگاه بذر کالا در تماس باشید.
این گیاه از برگ های قلبی شکل برخوردار است. البته گاهی هم دیده شده است که برگ های آن حالت گرد به خود بگیرند. اگر تا به حال گل های گل ختمی را دیده باشید، بهتر است بدانید که گل های این دو گیاه تفاوت چندانی با هم ندارند.
معمولا بسته به بذری که شما می کارید، زمان برداشت آن ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال، معمولا بامیه های هلندی نسبت به سایر انواع موجود در بازار، زودتر قابل برداشت اند.
این میوه معمولا طعم بسیار فوق العاده ای دارد و به همین دلیل هم خیلی از افراد از آن استقبال می کنند.
بامیه
یکی از مزایای این گیاه، قابل کشت بودن آن در داخل گلدان است. به علاوه، کاربرد زیادی در پخت و پز دارد و می توانید برای طعم دهی به انواع خورشت، از آن استفاده کنید.
بامیه، بیش تر برای مناطقی مناسب اند که از آب و هوای گرمی برخوردار اند. در این گونه آب و هوا، این گیاه محصول پربارتری برای شما فراهم می کند.
توصیه شده است که اگر میوه روی خود گیاه رسیده باشد، آن را هر چه زودتر بچینید؛ چرا که ماندن بیش از حد آن روی گیاه، سبب کاهش کیفیت و تغییر مزه آن خواهد شد.
حتما به این نکته دقت داشته باشید که اگر بامیه را داخل گلدان می کارید، باید دمای آن اتاق طوری باشد که گرمای مدنظر این گیاه را فراهم کند. اگر محیط آن اتاق سرد باشد، مطمئنا محصول پرباری به شما تحویل نخواهد داد.
کاشت بذر بامیه به چه صورت است؟
همانطور که اشاره شد، این گیاه به شدت گرما دوست است؛ به همین دلیل توصیه نمی شود تا در فصول سرد سال برای کاشت آن اقدام کنید. معمولا کشاورزان توصیه می کنند که بامیه را در اوایل بهار و یا حتی الامکان در اواخر فصل زمستان بکارید تا سرمای زیادی متوجه آن نباشد. بهتر است این بذر را به صورت مستقیم بکارید. خیلی از اوقات ممکن است نیاز باشد تا این بذر را قبل از کاشتن، حدود 1 روز داخل آب بخیسانید. چرا که پوسته نسبتا سفتی دارد و همین موضوع جوانی زنی آن را دشوار می کند. با خیسشدن دانه های آن، جوانه ها راحت تر می توانند از داخل پوسته نمایان شوند.
کاشت بذر بامیه
مواردی که برای کاشت بذر بامیه باید به آن دقت کرد:
عمق کاشت بذر: برای کاشتن آن هم نیاز به عمق زیادی حفاری نخواهید داشت. 1 تا 1.5 سانتی برای عمق دادن به خاک معمولا کفایت می کند.
نور: به این موضوع توجه کنید که اگر این بذر را داخل گلدان می کارید، حتما آن را در اتاق های پرنوری قرار دهید.
دما: دمای آن اتاق هم بهتر است بین 21 تا 30 درجه سانتی گراد تنظیم شود.
آبیاری: دقت داشته باشید که نیاز به آبیاری این گیاه خیلی زیاد است. به طوری که شما باید حداقل هر هفته برای آب دادن به آن اقدام کنید. برای جوانه زنی آن هم باید حدود یک تا دو هفته منتظر بمانید.
اگر مشاهده کردید که میوه های رویش یافته آن کمی خم شده اند، ممکن است زمان برداشت آن ها فرارسیده باشد. این موضوع زمانی اهمیت پیدا می کند که علاوه بر این خمش، شکاف هایی نیز روی میوه مشاهده شود. دقت کنید که هرچه دیرتر زمان برداشت آن را متوجه شوید، کیفیت میوه شما کاسته خواهد شد.
اگر به دنبال راهی برای تقویت سیستم ایمنی خود هستید، بهتر است:
از آنتی اکسیدان و ویتامین C موجود در این محصول استفاده کنید.
به علاوه، این میوه از جمله میوه هایی است که می تواند برای یک زن باردار و جنین داخل رحم او، بسیار مفید واقع شود.
همچنین، برای افزایش سلامت استخوان ها، می توان از ویتامین K12 موجو در این میوه بهره برد.
افراد دیابتی نیز می توانند با مصرف این میوه، از یک درمان خانگی بهره مند شوند؛ چرا که بامیه خود از جذب گلوکر جلوگیری کرده و سطح قند خون فرد را کاهی خواهد داد.