شما اینجا هستید : فروشگاه بذر کالا  -> بذر خربزه

بذر خربزه | آموزش کاشت | بهترین قیمت و کیفیت

از انواع صیفی جات می توان به خربزه اشاره کرد. بذر این میوه بیش تر در مناطق گرمسیری کشور کشت می شود و طرفدار زیادی هم دارد. خربزه با توجه به این که بیش تر در این مناطق از مزه شیرین تری برخوردار است، به همین دلیل هم در همین مناطق کشت می شود. به علاوه، گرما سبب می شود تا بذر خربزه رشد خیلی بیش تری نسبت به حالت عادی خود داشته باشد. خربزه در اصل به دو کشور هندوستان و ایران تعلق دارد. اما در این سال ها و با توجه به تنوع زیادی که در این محصول به وجود آمده است، خیلی از کشورها نیز به کشت آن روی آورده اند؛ به طوری که برخی از آن ها اکنون، به یکی از ابر صادر کنندگان آن تبدیل شده اند.
این گیاه بیش تر به صورت یک ساله کشت می شود. محصول آن نیز بیش تر در فصل تابستان قابل برداشت است. به دلیل گرمایی که این فصل دارد، خیلی از مردم از این میوه آبدار استقبال می کنند. ناگفته نماند که انواع مختلف بذر خربزه، ممکن است به آب و هوای متفاوتی نیاز داشته باشند؛ اما اکثر آن ها، در آب و هوای گرم رشد خوبی دارند.

انواع بذر خربزه

همانطور که اشاره شد، بذر خربزه در این سال ها به یکی از متنوع ترین بذرها تبدیل شده است. تقسیم بندی انواع بذر خرزه براساس معیارهای مختلفی انجام می شود. در ادامه به معرفی هر یک از انواع آن می پردازیم:
تقسیم بندی براساس نوع بذر
خربزه براساس نوع بذر، در دو نوع ساده و هیبریدی به بازار عرضه می شود. دقت داشته باشید که نوع هیبریدی در بازار ایران و جهان از قیمت گران تری برخوردار است.
تقسیم بندی با ملاک شکل پوست خربزه
معمولا خربزه ها با توجه به شکل پوست آن ها، به دو صورت تور بندی و غیرتوربندی وجود دارند. اگر تا به حال نام خربزه پوست صابونی را شنیده باشید، به نوع پوست غیر توربندی اشاره دارد. 
تقسیم بندی براساس شکل ظاهر خربزه
شکل میوه خربزه تنوع بسیار زیادی دارد. به طوری که در هر کشور، ممکن است بسته به سلیقه مردم آن کشور، شکل خاصی از آن مورد استقبال قرار بگیرد. انواع خربزه براساس شکل میوه آن به شکل زیر است.

خربزه خاتونی

خربزه خاتونی در کشور خودمان از محوبیت زیادی برخوردار است. شکل این میوه به این صورت است که از پوست زردی تشکیل شده است. به علاوه، در بین این ظاهر زرد رنگ، خطوط سبزی کشیده شده اند که ظاهر آن را از سایر انواع خربزه متمایز می سازند. 

خربزه کشیده مینو

اگر بخواهیم پر محصول ترین بذر خربزه را به شما عزیزان معرفی کنیم، می توان به خربزه کشیده مینو اشاره کرد. دقت داشته باشید که این محصول خیلی زود به بار می نشیند و می توانید در عرض 4 ماه، آن را برداشت کنید. به علاوه، جوانه زدن آن به سرعت و در حدود 7 تا 14 روز انجام می شود. وقتی می گوییم این بذر محصول زیادی ارائه می کند، منظور این است که شما می توانید از هر بوته آن، حدود 4 خربزه به صورت همزمان برداشت کنید.

خربزه آتشی

این خربزه در بازار ایران با نام خربزه عسلی نیز شناخته می شود. این نامگذاری به دلیل مزه بسیار شیرینی است که این خربزه ارائه می کند. به طوری که هرچه رنگ پوست آن زردتر باشد، می توان به شیرین تر بودن مزه آن پی برد. شایان به ذکر است که این میوه از مواد مغذی فراوانی برخوردار است. 

خربزه پوست سبز

این خربزه را با دوام بالای آن در انبار می شناسند. به طوری که شما می توانید تا 100 رو هم این خربزه را نگهداری کنید. به همین دلیل هم خیلی از کشورها حدود 100 روز قبل از رسیدن میوه، آن را برداشت می کنند تا بتوانند آن برای صادرات به کشورهای دیگر آماده کنند.

تقسیم بندی با ملاک زمان رسیدن خربزه

انواع بذر دیررس و زودرس در بازار دنیا وجود دارد. معمولا انواع دیررس خربزه در حدود 3 ماه به بار می نشیند. این در حالی است که انواع زودرس آن پس از حدود 2 ماه قابل برداشت اند. دقت داشته باشید که این محدوده زمانی بسته به منطقه ای که خربزه در آن کشت می شود، قابل تغییر است.

خواص انواع خربزه چیست؟

این میوه برای رفع خستگی، یک انرژی زا بسیار قوی است. به علاوه، افرادی که با سنگ کلیه و مثانه سر و کار دارند، می توانند از این میوه برای دفع راحت تر آن استفاده کنند. با توجه به مواد مغذی که این میوه دارد، می تواند کم خونی را نیز درمان کند.

مراحل کاشت بذر خربزه به چه صورت است؟

معمولا بذر خربزه را به دو صورت مستقیم و غیر مستقیم کشت می دهند. اگر قصد دارید تا آن را به صورت مستقیم کشت دهید، باید در ابتدا بستر مناسب آن را آماده کنید. برای آماده سازی بستر آن، بهتر است به سراغ خاک های شنی و زهکشی شده بروید. بعد از آماده سازی بستر، باید خود بذرها را حدود 2 روز داخل پارچه مرطوب قرار دهید تا نرم شود. در هر گودالی که می کنید، می توانید حدود 4 بذر را قرار دهید. معمولا برای آبداری آن نیز باید هر 6 تا 8 روز اقدام کنید. البته این مورد مربوط به خاک سبک است. اگر از خاک سنگین برای کشت آن استفاده می کنید، باید هر 8 تا 10 روز برای آبیاری آن اقدام کنید. 
برای کشت این بذرها به روش غیر مستقیم و داخل منزل نیز، باید به سراغ ظرف های مخصوص آن بروید. مراحل آن تقریبا مشابه همان روش مستقیم است، با این تفاوت که باید خود ظرف را هم با استفاده از یکسری تکنیک هایی آماده کنید. به عنوان مثال، باید زهکشی خوبی برای آن ظرف ایجاد کنید. به علاوه، حتما باید قبل از کاشت بذرهای خربزه، خاک آن را کمی مرطوب کنید. با توجه به این که این نوع ذر نیاز به نور فراوانی دارد، باید آن را یک محیط با نورگیری خیلی زیاد قرار دهید. 
اطلاعات تماس
آدرس : تهران
موبایل :09195284072
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه بذر کالا می باشد .