فروشگاه بذر کالا  -> بذر سبزی خوردن   -> بذر گشنیز (یک کیلوگرم)

خرید و قیمت بذر گشنیز فله با کیفیت و ارزان - بذر کالا

دسته بندی : بذر سبزی خوردن

گشنیز یک سبزی خوش طعم و عطر است که در انواع غذا، سالاد، چاشنی بکار می رود و طعم بی نظیری می بخشد.  به راحتی می توان این سبزی را در مزرعه، باغچه و حتی گلدان کاشت و پرورش داد. کاشت، داشت و برداشت گشنیز به طور کامل در متن زیر شرح داده شده است.

نوع بذر : استاندارد ایرانی و خارجی
دوره رشد: یکساله
درصد خلوص: 100%
قونامیه: 100%
درجه یک و صادراتی
معرفی کامل بذر گشنیز (یک کیلوگرم)
مشخصات بذر گشنیز (یک کیلوگرم)

گشنیز با نام انگلیسی coriander گیاهی یکساله متعلق به خانواده چتریان (Apiaceae) است. این گیاه در اقصی نقاط جهان در سطح وسیع مورد کشت قرار می گیرد و در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی مورداستفاده قرار می گیرد لذا خرید بذر گشنیز همواره به مقادیر قابل توجهی صورت می گیرد. بومی جنوب اروپا، آسیای صغیر و جنوب شوروی است و در حال حاضر روسیه با تولید بیش از 60 % بیش ترین سهم جهانی را دارد.

گشنیز از لحاظ ظاهری شبیه جعفری است با این تفاوت که رنگ آن تیره تر و رایحه تندی دارد. دارای ساقه اصلی مستقیم که به چند شاخه فرعی منشعب شده است و برگ ها در پایین ساقه، پهن و دارای دندانه عمیق ولی در بالای ساقه رشته ای هستند. ریشه نیز به صورت غده ای دوکی وسفید رنگ به طول 20-40 سانتی می رسد. گل ها ریز، سفید و صورتی هستند و در نهایت بذر گشنیز گرد و زرد رنگ تولید می شود. ارتفاع این سبزی به 60 سانتی متر می رسد.

گشنیز سبزی خوردن فصل خنک است و در شرایط گرم زودتر به گل می رود مگر اینکه آبیاری را به طور منظم و به دفعات بیشتری انجام داد؛ در این صورت دیرتر به گل می رود. در مناطق سردسیر باید این گیاه قبل از فرا رسیدن سرما، برداشت شود ولی در مناطق گرمسیر مانند اهواز در زمستان نیز قادر به رشد است و به صورت گیاه چند ساله به بقا و رشد خود ادامه می دهد.

بذر گشنیز را چگونه بکاریم؟

برای کاشت بذر گشنیز در زمین کشاورزی و باغچه ابتدا باید از مساعد بودن شرایط منطقه کاشت بخصوص دما، اطمینان حاصل کرد. اگر دما بالا باشد شروع به گلدهی می کند و از کیفیت محصول کاسته می شود و اگر دما خیلی پایین باشد گیاه از بین می رود. دمای خنک مطبوع برای رشد آن ایده آل است. اما بذر گشنیز را چگونه بکاریم؟ مراحل کاشت عبارتست از:

  1. ابتدا زمین موردنظر را به عمق 15-20 سانتی متری شخم بزنید. مقداری کود کهنه و پوسیده دامی که عاری از علف هرز باشد به آن اضافه کنید و آن را زیر و رو کنید تا با خاک مخلوط شود. سپس روی آن را با استفاده از شن کش، مسطح نمائید.
  2. در این مرحله بذرها را روی زمین بپاشید؛ بهتر است بذرها با فاصله 15 تا 20 سانتی متری به صورت ردیفی کاشته شود. در صورتی که به صورت پراکنده و پرتراکم کاشته شود، رشد خوبی نخواهند داشت و احتمال ابتلا به بیماری های قارچی افزایش می یابد.
  3. بسته به اینکه بذر گشنیز از نوع توپی باشد یا شکسته، مقدار خاکی که روی بذرها می پاشید متفاوت است ولی به طور کلی به میزان دو برابر قطر بذر باید روی آن ها خاک ریخت.
  4. آبیاری باید هر روز انجام شود. تا وقت جوانه زنی، سطح بستر را مرطوب نگه دارید. بذرگشنیز 5-10 روزه جوانه می زند. پس از آن هر دو، سه روز یکبار آبیاری کنید.
  5. با رشد گشنیز و رسیدن به ارتفاع 15 سانتی متری، آماده برداشت است.

زمان کاشت بذر گشنیز

زمان کاشت بذر گشنیز بسته به شرایط آب و هوایی منطقه کاشت متفاوت است و در هر منطقه در ماه خاصی از سال اقدام به کاشت می نمایند و به طور کلی به صورت پاییزه و بهاره کاشته می شود. در کشت بهاره اوایل بهار کاشت صورت می گیرد. چون این گیاه تحمل گرما و سرمای زیاد را ندارد در مناطق گرمسیر در پاییز کاشته می شود که هوا خنک تر است و در مناطق سردسیر اواسط بهار وقتی که سرمای هوا رفع شده باشد. برای افزایش قدرت جوانه زنی، بذرها را از 24 ساعت قبل خیس می نمایند. 

کالاهای مشابه
ارسال نظر / پرسش در مورد بذر گشنیز (یک کیلوگرم)
CAPTCHA
اطلاعات تماس
آدرس : کرج، چهار راه مصباح
موبایل :09195284072
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه بذر کالا می باشد .