ترب یکی از گیاهان خانواده شب بوییان محسوب می شود که با داشتن برگ های بیضی شکل و کشیده، توانسته محبوبیت زیادی در بین مردم کسب نماید. این محصول در کشوری مثل ژاپن حکم طلا را دارد و خیلی از آن استقبال می شود. کشور ژاپن توانسته تولید این محصول را در بالاترین سطح ممکن برساند تا بتواند نیاز مردم خود سراسر دنیا را بر طرف سازد. به همین دلیل هم در بازار دنیا این سبزی را با نام تربچه ژاپنی نیز می شناسند.
خیلی از افراد با توجه به مزه تردی که دارد، از آن به عنوان یک اشتها آور طبیعی استفاده می کنند. به طوری با خوردن چنین محصولی، می توانید اشتهای خود را نسبت به گذشته بیش تر کنید. بیش تر هم در سراسر دنیا برای استفاده از آن، به نسخه خام آن روی می آورند. اما اگر عده ای هم برای این که بتوانند زمان نگهداری آن را افزایش دهند، چنین محصولی را خشک می کنند. این سبزی جزو محصولاتی است که بیش تر در فصول سرد سال دسترسی به آن وجود دارد.
این را هم بدانید که در این محصول، ترکیباتی زیادی نهفته است که می تواند رازهای درمانی زیادی در آینده داشته باشد. شایان به ذکر است که از لحاظ تردی، این محصول نسبت به نمونه های موجود در بازار، تردتر است. کلا تربچه محصولی است که هم می توان از برگ ها و هم از ریشه آن استفاده نمود. اما بیش تر به سمت استفاده از ریشه آن تمایل دارند. افرادی هم هستند که با برداشت زودتر این محصول، از برگ های آن هم بهره مند می شوند. چرا که برخی از این ترکیبات صرفا در برگ های آن نهفته هستند.
اگر در منطقه سردسیری این بذر را بکارید، معمولا رشد آن در دو فصل تابستان و بهار خواهد بود. این یعنی بیش تر در مناطق سردسیر، این محصول را در دو فصل گرم سال برداشت می کنند.
نحوه کاشت ترب به چه صورت است؟
اگر قصد دارید که بذر این محصول را در خانه پرورش دهید، باید یک گلدان مناسب برای این کار انتخاب کنید. توصیه می کنیم حتما آن را به مدت 10 ساعت داخل آب خیس کنید. البته توجه داشته باشید که زمان قرار دادن بذرها در آب به بیش تر از 72 ساعت نرسد. معمولا هم توصیه می شود تا برای این محصولات، از گلدان ها بزرگ تر استفاده کنید. اگر شکل آن ها مستطیلی باشد، برای رشد آن گزینه ایده آل تری خواهد بود. برای این که آب بتواند به تمام قسمت های گلدان برسد، باید بتوانید زهکشی مناسبی برای آن ایجاد کنید. معمولا بهتر است قبل از کاشت، حتما زهکشی گلدان را بررسی کنید تا در صورت وجود مشکل، برای رفع آن اقدام کنید. بعد از همه این کارها می توانید بذر را داخل خاک بکارید.
اما اگر می خواهید داخل باغ یا باغچه خود این کار را انجام دهید، پیشنهاد ما این است که در ابتدا از کودهای حیوانی استفاده کنید. به جای کود حیوانی می توانید به سراغ استفاده از کمپوست و یا خاک برگ هم بروید. دقت داشته باشید که برای کاشتن این بذرها، حتما آن ها را به صورت یکنواخت داخل زمین پخش کنید. اغلب توصیه شده است تا هر روز برای دو نوبت به این بذرها آب دهید.
به این نکته هم توجه داشته باشید که این بذرها با این که در هوای خنک باید کشت شوند، اما هوا نباید به صورتی باشد که خاک کاملا یخ بزند. در این صورت محصول شما به بار نخواهد نشست. به همین دلیل هم بهتر است برای آن مناطقی را انتخاب کنید که هوای نسبتا معتدل و رو به خنکی داشته باشند.