لوبیا سفید از جمله گیاهانی است که خود از انواع مختلفی تشکیل می شود. بسته به نوع آن، ممکن است این گیاه به صورت چند ساله، دو ساله و حتی یک ساله کشت شود. علت نامگذاری این نوع بذر نیز رنگ سفید آن است. خود گیاه آن معمولا بوته ای دارد که به صورت بالارونده به رشد خود ادامه می دهد. به علاوه، معمولا ریشه راستی دارد و برگ های آن به گونه ای سبز می شوند که حالت سه برگچه به خود می گیرند. دقت داشته باشید که خود لوبیا سفید جزو حبوبات محسوب می شود. اگر به گیاه آن دقت کرده باشید، معمولا از برگ های نسبتا پهنی برخوردار است.
این گیاه گل های خیلی کوچکی دارد که بسته به نوع آن، از رنگ های مختلفی برخوردار اند. معمولا رنگ گل های آن سفید متمایل به بنفش، ارغوانی و حتی سبز است. از این گیاه در صنایع مختلف استفاده های زیادی می کنند. به عنوان مثال، از خواص درمانی لوبیا سفید در صنعت داروسازی بهره می برند. همچنین، خیلی از آشپزها برای طعم دهی به غذای خود، از این محصول استفاده می کنند.
بذر لوبیا سفید به گونه ای است که اصلا رشد آن متوقف نمی شود؛ این یعنی همانند گل های رونده، می تواند به رشد خود تا آخر عمر ادامه دهد. به علاوه، این گیاه را در دسته گیاهان روز کوتاه طبقه بندی کرده اند. خود دانه های لوبیا با شکل کشیده ای که دارند، در یک غلاف قرار گرفته و مخفی شده اند. شایان به ذکر است که این محصول در سراسر دنیا از حجم تقاضای بالایی برخوردار است و به همین دلیل هم ارزش زیادی برای آن قائل هستند.
نحوه کاشت بذر لوبیا سفید
با توجه به این که تکثیر این گیاه از طریق بذر آن کار بسیار آسانی است، می توانید با آماده کردن خاک و محیط مناسب برای رشد آن، به محصول با کیفیتی دست پیدا کنید. کافی است که تا بذرهای آن را در عمق حدود 2 تا 3 سانتی متری خاک بکارید. با این کار، بذرها پس از مدتی شروع به جوانه زدن می کنند و در نهایت محصول دلخواه شما را تحویل خواهند داد. البته به این نکته توجه کنید که جوانه زدن آن نیاز به نظارت دائمی روی آن دارد. شما باید بعد از پوشاندن این بذرها با خاک، به آن کود اضافه کنید تا رشد بهتری داشته باشد. به علاوه، باید در مدت زمان تعیین شده، آب لازم برای رشد لوبیا سفید را در اختیار بذر آن قرار دهید.
البته قبل از کشت نیز باید یکسری نکات را در نظر بگیرید؛ به عنوان مثال، حتما باید در فصل بهار برای کاشت چنین بذرهایی اقدام کنید. همچنین، باید منطقه آب و هوایی خود را در نظر بگیرید و بسته به این شرایط، میزان آبیاری آن را تعیین کنید. به عنوان مثال، در منطقه خیلی گرمسیر، باید به صورت مداوم به آن آب بدهید. چرا که اگر سطح خاک رطوبت کافی را نداشته باشد، نمی توانید انتظار جوانه زدن را داشته باشید.