شما اینجا هستید : فروشگاه بذر کالا  -> بذر اسفناج

بذر اسفناج در انواع مختلف + قیمت عالی + ارسال فوری

اسفناج گیاهی یک ساله با نام علمی spinacia oleracea و نام لاتین spinach، یکی از سبزیجات پرخاصیت و محبوب است که در مناطق مختلف ایران کشت می شود. برگ های آن همگی خوراکی بوده و به صورت خام، پخته و کنسرو قابل استفاده می باشد. جهت خرید بذر اسفناج به فروشگاه بذر کالا مراجعه نمائید.
انتخاب بذر اسفناج خوب قبل از صرف هر هزینه ای، اهمیت بسیاری دارد. تکثیر از طریق بذر صورت می گیرد و کاشت بذر در گلدان و در باغچه بسیار ساده است و با صرف انرژی و هزینه کمی می توانید این کار را انجام دهید که در ادامه مطلب به طور گام به گام به آن خواهیم پرداخت. 
اسفناج از لحاظ ظاهری دارای ساقه بسیار کوتاه بوده و گلها با آرایش رزت در اطراف ساقه قرار گرفته اند. برگ ها به شکل های گوناگون ازجمله پهن برگ، نازک برگ، تخم مرغی، پیکانی، مثلثی، قلبی شکل و ... با کناره های صاف یا دندانه دار هستند. رنگ برگ ها سبز روشن، سبز تیره و قرمز تیره است و طول آن  به 10-30 سانتی متر می رسد. ریشه ها عمیق و تا عمق یک مترو نیم قابل نفوذ می باشد.
این سبزی دارای خواص پرشماری است و از گذشته در طب سنتی جایگاه ویژه ای داشته است. بومی ایران است و در انواع مختلفی وجود دارد. در فروشگاه بذر کالا انواع بذر اسفناج خارجی نیز موجود است که می توانید از طریق وبسایت ثبت سفارش نمائید.

بذر اسفناج خرید

اسفناج

زمان کاشت بذر اسفناج

زمان کاشت، یکی از مهمترین عوامل در کیفیت محصول می باشد. اگر بذرها در زمان مناسبی کشت شود شاهد رشد گیاهان باکیفیت تری می باشیم. اسفناج معمولا در مناطق مختلف با شرایط آب و هوایی متفاوت پرورش داده می شود ولی در مناطق خنک عملکرد بهتری دارد. بهترین زمان کاشت بذر اسفناج در مناطق گرمسیر، فصل پاییز به صورت کشت پاییزه است و از مهر و آبان ماه تا اواخر بهمن ماه می باشد. در مناطق سردسیر بهترین زمان کاشت، فصل بهار به صورت کشت بهاره می باشد. زمانی که هوا کمی گرم تر شود و در اردیبهشت ماه صورت می گیرد. این ارقام اسفناج قادر هستند بدون آسیب دیدگی دما را تا 6- درجه تحمل نمایند. با این حال اطلاع از زمان کاشت دقیق بذر اسفناج از طریق مشاوره با کارشناسان متخصص در این زمینه  با ارزیابی دقیق شرایط آب و هوایی منطقه میسر می باشد.

قیمت بذر اسفناج

قبل از هر چیزی، اقدام برای تهیه بذر مرغوب و اورجینال بسیار حائز اهمیت است. در فروشگاه بذر کالا، انواع بذر اسفناج هلندی، ایرانی، ژاپنی و ... موجود است. قیمت بذر اسفناج بسته به شرکت تولیدکننده، نوع رقم، سال تولید، نرخ ارز و ... متغیر است. بر روی لیبل درج شده روی محصول تمامی این اطلاعات درج شده است.

تمامی بذور موجود، اصلاح شده و دارای عملکرد و کیفیت بالایی هستند. بذور خارجی در عین اینکه از قیمت بالاتری برخوردارند اما از کمیت و کیفیت بسیار بالایی برخوردارند و کشاورزان بسیاری درصدد تهیه ارقام اصلاح شده هستند. برای خرید عمده، تخفیف ویژه لحاظ شده است. جهت استعلام قیمت بذر اسفناج و دریافت تخفیف با شماره های درج شده در این وبسایت تماس بگیرید. 

نحوه کاشت بذر اسفناج در باغچه

  • ابتدا زمین را شخم بزنید. شخم عمیق تا 30 سانتی متر باعث رشد بهتر محصول می گردد.
  • سپس ترکیب بستر مناسب تهیه شود. بهترین ترکیب خاک برای کاشت اسفناج 3/1 خاک باغچه، 3/1 کود حیوانی پوسیده و 3/1 ماسه بادی می باشد. سپس زمین را مسطح نمایید.
  • برای کاشت اسفناج باید ردیف هایی به فاصله 15-10 سانتی متر از هم ایجاد کرد و روی هر ردیف شیارهایی به فاصله 15 سانتی متر از هم ایجاد نمود.
  • داخل هر شیار حداکثر سه عدد بذر را با سه برابر ماسه بادی ترکیب کرد و داخل شیار ریخت و سپس روی آنها را با ماسه بادی به عمق 2 سانتی متر پوشاند.
  • آبیاری تا زمان جوانه زدن باید به گونه ای باشد که سطح خاک همیشه مرطوب باشد و خشک نشود. آبیاری با آبپاش مانع از جابجایی بذرها می شود. پس از جوانه زنی میزان آبیاری کاهش یافته و در هفته 3-2 بار به آبیاری نیاز می باشد.
  • با گذشت 6 - 10 روز بذر اسفناج جوانه می زند و سبز می شود. 
کاشت بذر اسفناج

نحوه کاشت بذر اسفناج در گلدان خانه

در رابطه با اینکه چگونه بذر اسفناج را در گلدان بکاریم باید مراحل زیر را انجام دهیم:

  • ابتدا باید گلدان نسبتا وسیعی انتخاب نمایید.
  • ترکیب خاک بهتر است 60% خاک باغچه، 20%ماسه بادی و 20% ورمی کمپوست باشد.
  • بذرها را روی خاک بپاشید و روی آنرا با نیم سانتی متر خاک بپوشانید.
  • سپس آبیاری نمایید و بذرها تا زمان جوانه زنی مرطوب باشند.
  • گلدان باید در ضلع جنوبی ساختمان یا تراس باشد و روزانه 6 الی 8 ساعت در معرض نور خورشید قرار گیرد.
  • آبیاری گلدان نیز همانند آبیاری کاشت در فضای باز صورت می گیرد.

کاشت بذر اسفناج در گلدان

نیازهای آب و هوایی مورد نیاز اسفناج

برای رشد بهینه اسفناج باید به موارد زیر توجه نمایید:

  • خاک: خاک های هوموس دار و نم دار لومی عمیق بهترین خاک برای کاشت می باشد. زمین های سنگین و غیرقابل نفوذ برای رشد این گیاه مناسب نیستند زیرا این گیاه دارای ریشه های عمیق است و برای رشد بهتر، به نفوذ ریشه ای بیشتری نیاز دارد. از طرفی زمین های سبک و شنی نیز برای کاشت بذر مناسب نیست. اسفناج در برابر خاک های شور و قلیایی بسیار مقاوم است.
  • نور: اسفناج به روزانه 8-6 ساعت نور مستقیم نیاز دارد و گیاهی آفتاب دوست محسوب می شود.
  • آبیاری: تا قبل جوانه زنی آبیاری به گونه ای است که سطح خاک خشک نشود و نیاز به آبیاری بالایی دارد. پس از جوانه زنی نیز هفته ای 2 الی 3 بار باید آبیاری صورت گیرد.
  • دما: به طور کلی اسفناج در دماهای خنک عملکرد بهتری دارد. دمای خاک موقع کاشت باید بالاتر از 5 درجه باشد. دمای بهینه کاشت بین 10 تا 22 درجه است. اگر دمای خاک بالاتر از 30 درجه باشد، بذرها به هیچ وجه سبز نخواهند شد. بنابرین در فصول خنک سال می کارند تا گیاه از گرمای هوا در امان باشد.

نور

6 تا 8 ساعت نور مستقیم خورشید

آب

2-3 مرتبه در هفته

خاک

عمیق لومی

دما

دمای رشد 20-40 درجه سانتی گراد

کود

دامی پوسیده

شرایط موردنیاز اسفناج

انواع اسفناج

  1. انواع اسفناج از لحاظ زمان کاشت:
    اسفناج بهاره: اوایل بهار کاشته می شود و از ارقام مقاوم به گرما محسوب می شوند.البته این نکته شایان ذکر است که زمان کاشت با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه طوری تنظیم شود که گرمای زیاد موجب کاهش کیفیت محصول نگردد. برگ ها گرد و صاف هستند و طعم شیرینی دارند. 
    اسفناج پاییزه: اوایل پاییز کشت می شود و از ارقام مقاوم به سرما محسوب می شوند. البته نباید کاشت دیرتر انجام گیرد تا دمای پایین و سرمای زیاد موجب آسیب به محصول نشود. این رقم دارای برگ های پهن و ضخیم به رنگ سبز تیره است.
  2. انواع اسفناج از لحاظ ارتفاع بوته:
    اسفناج پاکوتاه: این رقم دارای قد و ارتفاع کوتاه است و برگ های کوچک و متوسطی دارد.
    اسفناج پا بلند: این رقم دارای قد و ارتفاع بلند است و برگ های متوسط و بزرگی دارد.                          
  3. انواع اسفناج از نظر شکل
    اسفناج معمولی: در واقع رقمی است که در اکثر سبزی فروشی ها به چشم می خورد. ویژگی بارز این رقم، ساقه ضخیم به همراه برگ های درشت و کشیده و سبز تیره است که معمولا به صورت پخته مورد استفاده قرار می گیرد.
    بیبی اسفناج: دارای برگ های کوتاه و تخم مرغی به رنگ سبز روشن است. طعم لذیذ و بافت نرم و تردی که دارد موجب استفاده این سبزی به صورت تازه خوری شده است. علاوه بر فصول سرد، در فصول گرم سال نیز کاشته می شود و عملکرد خوبی دارد.
    اسفناج رونده مالابار: حالت رونده دارد و باید در کنار آن قیم زد. برگ های سبز تیره و ساقه قرمز متمایل به بنفش دارد. اما حقیقتی که وجود دارد این است که مالابار اصلا اسفناج نیست و در اصطلاح عامیانه به دلیل تشابه شکل و طعم، در این دسته سبزی قرار می گیرد.

برداشت اسفناج

برداشت اسفناج پس از کامل شدن دوره رشد برگ ها صورت می گیرد و بسته به نوع رقم، اندازه برگ ها از 7 تا 30 سانتی متر متغیر است. برداشت قبل از شروع گلدهی باید صورت گیرد چون برداشت دیر هنگام، موجب طعم تلخ و افت کیفیت محصول می گردد.

برداشت اسفناج هم می تواند به صورت بوته ای و هم به صورت برگی باشد. در برداشت برگی برگ های بزرگ اطراف چیده می شوند و برگ های کوچک جدید در داخل بوته باقی می مانند و پس از رشد کافی برداشت می شوند. در این روش برداشت طولانی و با وزن بالاتری خواهد بود. در برداشت بوته ای پس از رشد کامل برگ ها، بوته را به صورت کامل از خاک خارج می کنند.

مقدار بذر اسفناج در هکتار

مقدار بذر موردنیاز در هکتار با توجه به اینکه بذر پاشی به روش سنتی و دستی انجام گیرد و یا با استفاده از ماشین بذرپاشی انجام شود بسیار متفاوت است. در روش بذر پاشی با دست، مقدار بذر اسفناج موردنیاز در هر متر مربع مقدار 2.5 تا 3 گرم است بعبارتی در هکتار 25 تا 30 کیلوگرم لازم است. در روش بذر پاشی با استفاده از ماشین آلات بذرپاشی، 20 الی 25 کیلوگرم در هکتار است.

بذر اسفناج مقاوم به گرما

آیا بذر اسفناج مقاوم به گرما وجود دارد؟ همان طور که پیش تر گفتیم این سبزی یک گیاه فصل خنک است و در هوای خنک عملکرد بهتری دارد. با این حال بعضی ارقام جدید مقاوم به گرما در بازار نیز وجود دارد که البته مقاومت آنها نسبی می باشد. بنابرین با توجه به این که اسفناج در هوای خنک کیفیت و عملکرد بهتری دارد و در آب و هوای گرم، زود به گل رفته و از کیفیت آن کاسته می شود توصیه می شود  که در مناطق سردسیر در اواسط بهار و در مناطق گرمسیر در پاییز کشت آن صورت گیرد.

خواص بذر اسفناج

اسفناج نسبت به سایر سبزیجات خواص دارویی بیشتری دارد و از دیرباز در طب سنتی جهت درمان بیماری ها به کار می رود. سرشار ازمواد معدنی، آهن، کلسیم، ویتامین های A، B، C خصوصا B3  است.
  • آنتی اکسیدان موجود در آن، در پیشگیری از سرطان نقش مهمی دارد.
  • آهن موجود در آن مشکلات کم خونی را برطرف می نماید.
  • اسفناج دارای فیبر بالایی است و به درمان یبوست کمک می نماید.
  • موجب بهبود و تقویت دستگاه گوارش می شود.
  • باعث کاهش کلسترول خون و درنتیجه موجب سلامت قلب و کاهش احتمال بروز سکته قلبی می شود.
  • کمک به هضم غذا و رفع ورم معده می کند.

انواع بذرسبزیجات، همچون بذر تربچه، بذر صیفی جات، بذر گیاهان علوفه ای و ... در این فروشگاه عرضه می گردد.

سوالات متداول در مورد اسفناج

  1. بذر اسفناج چه شکلی است؟ در پاسخ باید گفت که این محصول دارای تنوع بسیاری است. با این حال ظاهر همه آن ها یکسان است و به شکل تقریبا مثلث است به طوری که یک قسمت پهن و یک قسمت نوک تیز است.    
  2. دوره رشد اسفناج چند روزه است؟

این دوره بسته به نوع رقم متفاوت است. در انواع هیبرید معمولا 35 روز بعد از کاشت بذر، محصول قابل برداشت است.

  1. روش آسان برای رشد و تکثیر اسفناج چیست؟

بهترین روش برای تکثیر، کاشت بذر آن می باشد. گیاهی یک ساله است از این رو باید کاشت آن را هر سال تکرار کنید.

  1. آیا برای کاشت بذر اسفناج، باید بذر را از قبل خیس کنیم؟

بایدی وجود ندارد، اما اگر حدود یک هفته قبل از کاشت ، بذرها را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید و سپس آن ها را در یک مکانی با هوای بسته انتقال دهید و تا فرا رسیدن زمان کاشت، آنها را در جای خنک نگه دارید، بذرها راحت تر و سریعتر جوانه خواهند زد.

  1. اسفناج را در چه فصل و ماهی باید کاشت؟

همانطور که در بالا اشاره شد یک سبزی فصل خنک است و در هر منطقه ای باید در ماه های خنک سال کشت شود. 

  1. آیا پس از برداشت اسفناج، دوباره بوته رشد می کند؟

اگر تنها 3/1 بوته را برداشت کنید بعد از مدتی دوباره شاهد رشد برگ های جدید خواهید بود.

  1. در هنگام کاشت باید چند عدد بذر اسفناج در هر شیار بکاریم؟

حداکثر 3 بذر

  1. آیا می توان اسفناج را در گلدان کاشت؟ بله، امکان کاشت هم در فضای باز و هم در گلدان منزل وجود دارد که در بالا تمامی نکات لازم برای کاشت ذکر شده است.
  2. آیا خودمان می توانیم بذر گیری اسفناج را انجام دهیم؟

    ابتدا یک کیسه کاغذی را زیر گلها قرار می دهیم و بذر های آنرا به آرامی داخل کیسه کاغذی میریزیم. سپس بذرها را در جای خشک و خنک قرار دهید.

اطلاعات تماس
آدرس : کرج، چهار راه مصباح
موبایل :09195284072
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه بذر کالا می باشد .