بذر اسفناج با نام علمی spinacia oleracea که یک سبزی پرخاصیت و محبوب می باشد، گیاهی یک ساله می باشد و ریشه ها عمیق و تا عمق یک مترو نیم قابل نفوذ می باشد. ساقه بسیار کوتاه بوده و گلها با آرایش رزت در اطراف ساقه قرار گرفته اند. برگ ها به شکل های گوناگون ازجمله پهن برگ، نازک برگ، تخم مرغی، پیکانی، مثلثی، قلبی شکل و ... با کناره های صاف یا دندانه دار می باشند. اسفناج به دو شکل ایستاده (مانند اسفناج استرانگ و داش) و رونده (مانند مالابار) تقسیم بندی می شوند. برخی ارقام بذر اسفناج مقاوم به گرما و برخی نیز مقاوم به سرما می باشند. تمام بذر های اسفناج موجود در مجموعه بذر کالا از نوع هیبرید و خارجی بوده و شما با اطمینان کامل می توانید آنرا خرید کنید. برگ های سبزی اسفنج همگی خوراکی بوده و به صورت خام، پخته و کنسرو قابل استعلام می باشد. تکثیر سیزی اسفناج از طریق بذر صورت می گیرد و کاشت بذر اسفناج در گلدان خانه و در باغچه بسیار ساده است که در ادامه مطلب به طور گام به گام به آن خواهیم پرداخت.
در رابطه با اینکه چگونه بذر اسفناج را در گلدان بکاریم ابتدا باید گلدان نسبتا وسیعی انتخاب نمایید. ترکیب خاک بهتر است 60% خاک باغچه، 20%ماسه بادی و 20% ورمی کمپوست باشد. بذرها را روی خاک بپاشید و روی آنرا با نیم سانتی متر خاک بپوشانید و سپس آبیاری نمایید. گلدان باید در ضلع جنوبی ساختمان یا تراس باشد و روزانه 6 الی 8 ساعت در معرض نور خورشید قرار گیرد. آبیاری گلدان نیز همانند آبیاری کاشت در فضای باز صورت می گیرد.
زمان کاشت، یکی از مهمترین عوامل در کیفیت محصول می باشد. اگر بذرها در زمان مناسبی کشت شود شاهد رشد گیاهان باکیفیت تری می باشیم. در ارقام اسفناج مقاوم به سرما، بهترین زمان کاشت بذر اسفناج، فصل پاییز به صورت کشت پاییزه بوده و در مناطق سردسیری بهترین زمان کاشت، فصل بهار به صورت کشت بهاره می باشد. این ارقام اسفناج قادر هستند بدون آسیب دیدگی دما را تا 6- درجه تحمل نمایند.
خاک: خاک های هوموس دار و نم دار لومی عمیق بهترین خاک برای کاشت اسفناج می باشد. زمین های سنگین و غیرقابل نفوذ برای رشد این گیاه مناسب نیستند زیرا اسفناج دارای ریشه های عمیق است و برای رشد بهتر، به نفوذ ریشه ای بیشتری نیاز دارد. از طرفی زمین های سبک و شنی نیز برای کاشت بذر اسفناج مناسب نیست. اسفناج در برابر خاک های شور و قلیایی بسیار مقاوم است.
نور: اسفناج به روزانه 8-6 ساعت نور مستقیم نیاز دارد و گیاهی آفتاب دوست محسوب می شود.
آبیاری: تا قبل جوانه زنی آبیاری به گونه ای است که سطح خاک خشک نشود و نیاز به آبیاری بالایی دارد. پس از جوانه زنی نیز هفته ای 2 الی 3 بار باید آبیاری صورت گیرد.
در هر صفحه از سایت تمامی اطلاعات لازم برای کاشت بذر اسفناج، شرایط نگهداری و مراقبت، خواص و ... آمده است. با مطالعه آنها می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را به دست آورید.
شما عزیزان می توانید برای استعلام قیمت به سایت مراجعه نموده و یا با کارشناسان ما در تماس باشید و بهترین و با کیفیت ترین بذرهای اسفناج هلندی، ژاپنی و ... را خرید نمایید. فروش کلیه محصولات در مجموعه بذر کالاارمغان کشاورزی به صورت عمده و خرده صورت می گیرد.
1. دوره رشد اسفناج چند روزه است؟
این دوره بسته به نوع رقم اسفناج متفاوت است. در انواع هیبرید معمولا 35 روز بعد از کاشت بذر، اسفناج قابل برداشت است.
ابتدا یک کیسه کاغذی را زیر گلهای اسفناج قرار می دهیم و بذر های آنرا به آرامی داخل کیسه کاغذی میریزیم. سپس بذرها را در جای خشک و خنک قرار دهید.
بهترین روش برای تکثیر اسفناج، کاشت بذر آن می باشد. اسفناج گیاهی یک ساله است از این رو باید کاشت آن را هر سال تکرار کنید.
بایدی وجود ندارد، اما اگر حدود یک هفته قبل از کاشت ، دانه های اسفناج را به مدت 24 ساعت در آب بخیسانید و سپس بذرها را در یک مکانی با هوای بسته انتقال دهید و تا فرا رسیدن زمان کاشت، آنها را در جای خنک نگه دارید، بذرها راحت تر و سریعتر جوانه خواهند زد.
همانطور که در بالا اشاره شد اسفناج یک سبزی فصل خنک است و در هر منطقه ای باید در ماه های خنک سال کشت شود.
اگر تنها 3/1 اسفناج را برداشت کنید بعد از مدتی دوباره شاهد رشد برگ های جدید خواهید بود.
حداکثر 3 بذر
بله، امکان کاشت اسفناج هم در فضای باز و هم در گلدان منزل وجود دارد که در بالا تمامی نکان لازم برای کاشت ذکر شده است.