شما اینجا هستید : فروشگاه بذر کالا  -> بذر خیار

خرید بذر خیار در انواع مختلف + قیمت عالی + آموزش کاشت

بذر خیار سبز با نام لاتین cucumis sativus و نام انگلیسی cucumber جزء بذرهای مصرفی دنیا می باشد. در فروشگاه بذر کالا بهترین بذر های خیار با قیمت بسیار مناسب عرضه می شود و شما می توانید انواع بذر خیار را در وب سایت به صورت اینترنتی خرید نمایید.
خیار به صورت خام، خیارشوری، ترشی و پخته استفاده می شود. نحوه کاشت بذر خیار بسیار آسان بوده و در فضای باز، در گلخانه و در خانه می توانید به کشت آن بپردازید. 
خیار
خیار
 تقسیم بندی خیار
  •  بوته ای (زمینی): در خیار بوته ای، گلهای نر کوچکتر و گلهای ماده در انتهای خود یک برآمدگی دارند که به میوه تبدیل خواهد شد. هنگام کاشت خیار بوته ای بهتر است که این گیاه روی پشته خوابانیده شود تا شاهد محصولی پربار باشیم.
  • درختی (گلخانه ای): در خیار درختی برای جلوگیری از تلخ شدن خیار، گل های نر را به محض رویش می چینند تا لقاح صورت نگرفته و خیار بی دانه تشکیل شود. در این نوع خیار از قیم یا داربست در کنار بوته ها استفاده می شود.

خیار بوته ای معمولا در بهار کشت شده و به صورت تابستانه مصرف می شوند ولی خیار گلخانه ای معمولا در پاییز و زمستان کشت شده و تا اواخر اردیبهشت در بازار جهت مصرف وجود دارند.

انواع خیار از لحاظ زمان رسیدن
  • زودرس
  • دیررس 

بذر خیار دارای تنوع بسیار زیادی است و در انواع قلمی، سالادی، چنبر، خاردار و ... وجود دارد.

خیار

انواع خیار بر اساس اصلاح شدن بذر

  • استاندارد
  • هیبرید: در ارقام خیار هیبرید، به علت جدا کردن صفات عالی والدین، شاهد خیار های پربار و پرمحصول هستیم که کیفیت عالی و بسیار خوب دارند و این ارقام برای کشاورزان توجیه اقتصادی بیشتری نسبت به  ارقام استاندارد دارند. 
شرکت های خارجی زیادی در زمینه تولید بذر خیار هیبرید f1 و درجه یک فعال می باشند که در ادامه به چند نمونه از پرفروش ترین انواع بذر خیاراشاره خواهیم کرد:
  • بذر خیار بیت آلفا: این خیار جزء ارقام مناسب کشت در فضای باز بوده و از نوع زودرس می باشد. کاشت خیاربتا آلفا بسیار ساده می باشد.
  • بذر خیار اورکا: این خیار محصول شرکت کلوز فرانسه بوده و مناسب کشت در فضای باز می باشد. میوه این رقم خیار، قلمی بوده و به انواع بیماری ها مقاومت بالایی دارد.
  • بذر خیار آفیسر: این خیار محصول شرکت اچ پی کلوز آمریکا است. خیار از نوع قلمی بوده و رقمی زودرس با دوره برداشت طولانی می باشد.
  • بذر خیار امپراطور: این بذر خیار محصول شرکت سمینیس آمریکا می باشد. خیارها قلمی و مناسب کشت در فضای باز بوده و در بسته بندی های پاکتی و قوطی عرضه می شود.
  • بذر خیار ناگین: این بذر محصول شرکت انزا زادن هلند می باشد. از ارقام گلخانه ای بوده و در ایران با نام های خیار ناگین 792 عرضه می شود.
  • بذر خیار پی اس: این بذر محصول شرکت سمینیس آمریکا بوده و از ارقام گلخانه ای  و تک گل می باشد. در انواع پی اس 64، پی اس 547  و ... به فروش می رسد. 

نحوه کاشت بذر خیار

در اینجا به توضیح نحوه کاشت بذر خیار می پردازیم:
  • کاشت بذر خیار در فضای باز
برای کاشتن خیار در فضای باز باید از ارقام خیار مناسب کشت در فضای باز استفاده کرد. تکثیر خیار از طریق بذر آن صورت می گیرد. کاشت بذر خیار به صورت کاشت مستقیم بذر و کاشت نشای آن صورت می گیرد و کاشت نشا دارای توجیه اقتصادی بیشتری نسبت به کاشت مستقیم بذر خیار دارد.
برای کاشت، ابتدا ردیف هایی با فاصله 1-2 متر به صورت جوی و پشته ایجاد کنید، سپس جوی ها را از آب پر کنید و بعد از نشست آب، باید نشاها را روی پشته در جایی که رد آب در بالاترین نقطه روی پشته افتاده بکارید تا بوته ها موقع آبیاری زیر آب فرو نروند از طرفی کمترین فاصله را تا آب داشته باشد.فاصله کاشت بین نشاها 40-30 سانتی متراست. بعد از کاشت، مجدد آبیاری نمایید.
اگر اقدام به کاشت مستقیم بذر خیار کرده اید در هر سوراخ 3-2 عدد بذر خیار بکارید و پس از رشد جوانه ها، قویترین جوانه را نگه داشته و دو تای دیگر را در پایه قطع کنید.
کاشت بذر خیار فضای باز
کاشت خیار در فضای باز
  • نحوه کاشت بذر خیار در گلخانه   
برای کاشت خیاردر گلخانه باید از ارقام مناسب کشت در فضای گلخانه استفاده کرد.
در گلخانه می توان از روش کاشت مستقیم بذر و یا کاشت نشا استفاده کرد که روش کاشت نشا بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.
در ابتدا حفره ایی با فاصله معین، که بر اساس تراکم بوته های خیار موردنظر می باشد، ایجاد کرده و با احتیاط نشاها را ازسینی نشا با خاک همراه آن جدا کرده و داخل حفره ها بکارید و سپس آبیاری نمایید.
کاشت خیار در گلخانه
کاشت خیار در گلخانه
  • نحوه کاشت بذر خیار در خانه
شما می توانید بذر خیار را در گلدان بکارید و به راحتی آنرا در منزل خود پرورش دهید. مراحل به شرح زیر می باشد:
  • ابتدا گلدانی را با خاک غنی و حاصلخیز و زهکشی مناسب پر کنید.
  • بذرها را با فاصله 2 سانتی متری در گلدان بکارید.
  • آبیاری هر روز قبل از جوانه زنی انجام دهید.
  • وقتی جوانه های به ارتفاع 4 سانتی متری رسیدند، فقط دو بوته قوی خیار را نگه دارید.
  • بقیه جوانه ها را از پایه قطع کنید.
  • گلدان باید در پنجره جنوبی ساختمان قرار گیرد تا 8-6 ساعت در معرض خورشید قرار گیرد.
  • آبیاری منظم فراموش نشود.

 

بسیاری از کشاورزان، در کنار کشت خیار به کشت بذر گوجه فرنگی نیز می پردازند.

موارد مورد نیاز برای کاشت بذر خیار

برای رشد بهینه بذر خیار باید موارد زیر را فراهم کرد: 
  • نور: خیار گیاهی آفتاب دوست می باشد و به روزانه 8-6 ساعت نور مستقیم خورشید نیاز دارد. نور کافی تاثیر مستقیم در رشد بوته خیار و کیفیت محصول دارد.
  • خاک: ترکیبی از خاک باغچه و کود حیوانی پوسیده برای کاشت خیار، یک ترکیب مناسب می باشد. استفاده از انواع کودهای کامل نیز می تواند در بهبود کیفیت خاک و در نتیجه کیفیت محصول کمک شایانی کند. خیار به خاک های سبک و غنی برای رشد بهینه نیاز دارد. خیار به خاک شور حساس است و ph مناسب بین 5.5 تا 6.5 می باشد.
  • آبیاری: قبل جوانه زنی آبیاری باید به گونه ای باشد که سطح خاک همواره مرطوب باشد و هیچگاه خشک نشود. آبیاری در فاصله بین جوانه زنی و گلدهی نباید زیاد صورت گیرد چون باعث ریزش گل ها می شود. پس از گلدهی هفته ای 2 الی 3 بار آبیاری برای رشد خیار کافی است.

کاشت خیار

زمان مناسب کاشت بذر خیار

زمان کشت بذر خیار بسته به اینکه کشت در فضای باز صورت میگیرد یا در گلخانه، متفاوت می باشد.
  • در فضای باز: با توجه به اینکه خیار محصول فصل گرم است، زمان مناسب برای کاشت در فضای باز هفته اول یا دوم آخرین سرما در بهار است.
  • در فضای گلخانه: عواملی مانند قیمت محصول در بازار، در زمان کاشت خیار بسیار موثر است.

به طور کلی در مناطق گرمسیری، مانند جنوب ایران، کشت بذر خیار از اوایل مهرماه شروع می شود و تا خرداد ماه برداشت این محصول صورت می گیرد و در مناطق سردسیری مثل شمال و مرکز کشور، زمان کاشت خیار گلخانه ای به گونه ای است که ماه های آذر و دی یا آغاز کشت جدید می باشد یا برداشت محصول کشت قبلی.

خواص خیار

خیار گیاهی با تنوع بالای ویتامین ها، مخصوصا ویتامین C می باشد.
خواص خیار
  • خیار خواب آور بوده و برای درمان بی خوابی و ناراحتی های عصبی استفاده می شود.
  • خیار، علاوه بر غنی بودن ویتامین ها دارای 90% آب میان بافتی می باشد که باعث شده که خیار در تولید انواع ماسک های پوست و مو مورد استفاده قرار گیرد. 

خیار برای ماسک صورت

خرید بذر خیار

قبل از خرید بذر خیار به این نکته توجه نمایید که برای منطقه شما چه نوع بذر خیاری مناسب می باشد.
در صفحات وب سایت بذر کالا ویژگی های هر یک از بذر های خیار آمده است که با مطالعه آنها می توانید دقیق تر و راحت تر بذر مورد نظر خور را انتخاب و خرید نمایید.
از طرفی به دلیل مشغله و همچنین شلوغی راه ها، این مجموعه امکان خرید اینترنتی بذر خیار را برای شما عزیزان فراهم نموده و کافیست روی گزینه خرید کلیک کرده و محصول موردنظر را درب منزل تحویل بگیرید.
خرید بذر خیار
به شما این اطمینان را می دهیم که تمامی بذور با قیمت بسیار مناسب عرضه شده و تهیه آنها با درصد خلوص و قوه نامیه بالا با هدف جلب رضایت مشتری به فروش می رسد. 
انواع بذر صیفی جات و سبزی جات، بذر گل، بذر گیاهان علوفه ای در این فروشگاه با قیمت بسیار مناسب عرضه می گردد.

سوالات متداول

1. بذر خیار چند روزه سبز می شود؟ 
به طور کلی ده روز طول می کشد تا بذر خیار جوانه بزند.
 
2. بذر خیار چگونه کاشته می شود؟ 
کاشتن بذر خیار بسیار آسان بوده و می توان آن را در فضای باز، در گلخانه و حتی در خانه کاشت که در بالا به طور کامل به آن اشاره شده است. برای آشنایی بیشتر به توضیحات بالا مراجعه نمایید تا تمامی اطلاعات لازم برای اینکه بذر خیار را چگونه بکاریم به دست آورید.
 
3. بذر خیار چگونه به دست می آید؟
برای به دست آوردن بذر خیار، باید میوه خیار روی بوته به طور کامل برسد. سپس بذرها را از داخل خیار خارج کرده و حدود 1 الی 3 روز در آب قرار داده تا تخمیر صورت گیرد. تفاله ها را دور میریزیم و سپس بذرها را در معرض نور خورشید قرار داده تا خشک شوند. آنها را در جای خشک و خنک نگه دارید تا در زمان مناسب آنها را بکارید.
 
4. چرا بذر خیار جوانه نمی زند؟ 
در پاسخ به این سوال باید گفت که تمامی موارد از جمله کیفیت بذرها، شرایط لازم برای کشت مثل خاک، دما، رطوبت و ... بررسی شود تا مشکل را پیدا کرده و درصدد رفع آن برآیید.
 
5. آیا می توان بدون بذر، خیار را کشت؟
در این زمینه اطلاعات کافی وجود ندارد ولی کاشت خیار با بذر آن به راحتی صورت می گیرد و پیشنهاد می شود از بذر برای تکثیر خیار استفاده کنید.
 
6. بذر خیار هیبرید چیست؟
خیار هیبرید به معنای خیاری که اصلاح ژنتیکی شده است، نمی باشد. بلکه کارشناسان صفاتی که در والدین خیار صفات مطلوبی هستند را شناسایی کرده و در جهت خالص نمودن آن صفات و تولید بذور خالص اقداماتی را انجام می دهند و درنهایت خیارهای هیبرید تولید شده، به بازار عرضه می شوند.
 
اطلاعات تماس
آدرس : تهران
موبایل :09195284072
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به فروشگاه بذر کالا می باشد .