بسیاری از انسان ها، به گل علاقه دارند و انواع گل را در خانه خود پرورش داده و نگهداری می کنند. برخی از افراد آنقدر به گل و گیاه علاقه دارند که بذر آن گل را کاشته و از ابتدا خودشان به کاشت و پرورش گیاه می پردازند. شمعدانی از گلهای پرطرفدار و بسیار زیبا می باشد و هر بیننده ای را به وجد می آورد. شمعدانی های بالغ موجود در بازار را هم می توانید خرید نمایید، اما هم برای صرفه جویی در هزینه و هم اینکه یک گل شمعدانی باکیفیت داشته باشید، می توانید با خرید بذر گل شمعدانی خودتان آن را بکارید و با مراقبت از آن به گل ایده آل خود دست یابید.
گل شمعدانی
تمامی نکات مربوط به بذر این گل و همچنین نحوه کاشت بذرگل شمعدانی را در این مقاله بررسی خواهیم کرد و با مطالعه این مطلب، خودتان می توانید اقدام به کاشت این گل زیبا در منزل و یا باغچه خود نمایید و متوجه خواهید شد که کاشت بذر گل شمعدانی بسیار مقرون به صرفه تر و همچنین لذت بخش تر از خرید بذر گل شمعدانی حاضر و آماده است.
باید بدانید که کاشت بذر گل شمعدانی دارای مراحل مهمی است و تنها به معنای کاشت بذر در خاک و آبیاری آن نیست. با آگاهی از تمام مراحل و شرایط لازم برای رشد هر گل و گیاهی می توانید بهترین نتیجه را در پرورش آن بگیرید. معمولا روش کاشت اکثر گلهای فصلی شبیه هم است و در جزییات ممکن است با هم تفاوت داشته باشند. بنابراین قبل از کاشت هر بذری، سعی کنید تا می توانید اطلاعات خود را بالا ببرید.
مهمترین مرحله کاشت هر بذری، تهیه و خرید بذر از فروشگاه های معتبر است. فروشگاه بذر کالا به شما این اطمینان را می دهد که تمامی بذور ارائه شده اورجین بوده و درصد خلوص و قوه نامیه بالایی داشته و همه بذر ها سبز خواهند شد و در نهایت گلی باکیفیت و شاداب خواهید داشت. با خرید بذر گل شمعدانی از این فروشگاه، مهمترین اقدام اساسی در جهت کاشت این بذر را انجام داده اید.
برای اطمینان از باکیفیت بودن بذر گل هایی که خرید نموده اید، ابتدا تست جوانه زنی انجام دهید. به عبارتی باید تست کنید که آیا بذور خریداری شده، توانایی سبز شدن و به بار نشستن را دارند یا خیر. با این کار می توان فهمید که بذر شمعدانی سالم بوده و آماده کاشته شدن است.
ابتدا تمامی بذور تهیه شده را در یک ظرف آب ریخته و نیم الی یک ساعت بعد، بذر ها را بررسی کنید. بذرهایی که در ته نشین شده اند، توپر و سالم بوده و به اصطلاح جرمینیشن بالایی داشته و آماده کشت در خاک هستند ولی بذرهایی که روی سطح آب باقی می مانند پوک بوده و به درد کاشت بذر گل شمعدانی نمی خورند.
برای کاشت بذر گل شمعدانی، نکاتی و مراحل زیر را در نظر داشته باشید:
روش کاشت بذر گل شمعدانی
از مهمترین و حساسترین مواردی که باید برای رشد بهینه شمعدانی رعایت کرد، میزان آبیاری بذر گل شمعدانی می باشد. پس از اینکه تمامی موارد گفته شده در بالا را رعایت نموید، نوبت به نکات مربوط به آبیاری می رسد.
قبل از جوانه زنی، بهتر است از آبیاری مستقیم خودداری نمایید و رطوبت محیط را بالا ببرید. پس از جوانه زنی، آبیاری شمعدانی باید به گونه ای باشد که تنها زمانیکه سطح خاک خشک شد انجام گیرد. از طرفی اگر آبیاری بیش از حد باشد و زیاده روی نمایید، گیاه دچار بیماری هایی مثل کپک زدگی و انواع بیماری های قاچی ناشی از بالا بودن رطوبت هوا می شود.
آبیاری گل شمعدانی
دقت داشته باشید که هنگام آبیاری برای جوانه زنی، حتما از آب بدون کلر استفاده نمایید و برای این کار حدود 24 ساعت آب را در فضای باز قرار دهید تا کلر آن از آب خارج شود و سپس آبیاری نمایید. اگر از آب کلر دار استفاده نمایید احتمال آن وجود دارد که بذر گل شمعدانی قبل از جوانه زنی، به دلیل وجود کلر و سایر املاح مضر، از بین بروند.
می توان گفت که زمان کاشت بذر گل شمعدانی، از کاشت این بذر مهمتر است. اگر بذر را در فصلی نامناسب بکارید، حتی اگر تمامی نکات مربوط به کاشت بذر را راعایت نمایید، باز هم بذری سبز نمی شود.
زمان مناسب کاشت بذر گل شعدانی، فروردین ماه و اردیبهشت ماه می باشد و در این بازه زمانی شاهد بهترین گل های به ثمر نشسته خواهیم بود. برخلاف اکثر بذر گل ها که اسفند ماه بهترین زمان کاشت آنها است، بهترین زمان برای کاشت این بذر وسط بهار می باشد و این یک تفاوت فاحش در زمان کاشت این گل با سایر گلها می باشد. علت این امر، گرما دوست بودن گل شمعدانی می باشد و این گل در شرایط گرم، بهترین و شاداب ترین حالت خود را دارد.
خاک مناسب و غنی، از فاکتورهای مهم در رشد هر گیاهی است. در مورد گل شمعدانی، خاک مناسب برای سینی نشا و یا گلدان کوچک اولیه، بهتر است خاکی سبک همچون کوکوپیت باشد و بعد از انتقال نشاها به گلدان بزرگ، باید از خاک های سنگین و لومی استفاده نمایید تا ریشه ها در شرایط بهتری قرار گیرند. خاک با زهکشی مناسب نیز باعث افزایش رشد بهینه گل شمعدانی می شود.
نور نیز از عوامل اساسی در پرورش گل شمعدانی می باشد. شمعدانی نیز همانند سایر گلها، روزانه به نور کای و منسب نیاز دارد و حتما باید در مکانی با نور کافی قرار داده شود. نور سبب تسریع فرایند گل دهی می شود و همچنین کیفیت این گلها نیز بالاتر است.
می توانید بعد از خشک شدن گلها، بذرگیری نمایید و آنها را بکارید ولی ما به شما این پیشنهاد را نمی کنیم؛ زیرا از کیفیت گل ها در نسل های بعد کاسته شده و گلهایی مشابه این نسل نخواهید داشت. پیشنهاد ما این است که هر سال اقدام به خرید بذر گل نمایید. فروش بذر گل شمعدانی هیبرید F1، در فروشگاه بذر کالا با قیمت بسیار مناسب و کیفیت عالی صورت می گیرد.
همیشه قبل از کاشت بذر گل، اطلاعات لازم مربوط به کاشت آن بذر و همچنین فروشگاهی که بذر را از آن تهیه می نمایید را به دست آورید. گل شمعدانی گلی بسیار زیبا و پرطرفدار بوده و با رعایت نکات بالا می توانید بهترین گلها را کاشته و پرورش دهید.